Self Propelled Diving Bell (SPDB)

Alle benodigde duikwerkzaamheden en controles tijdens alle operaties worden gedaan door OTN. Voor de Busan Geoje Fixed Link TunnelProject heeft OTN de Self Propelled Diving Bell (SPDB) genaamd 'Aurora' ingezet. De SPDB is een state of the art onderzeeër met een 180 graden koepelraam en alle benodigde navigatieapparatuur aan boord. Hij kan worden gebruikt tot een diepte tot 300m!

OTN5[activity_carr]
 

Samen met de piloot en co-piloot kan technisch personeel in de SPDB duiken naar een afgezonken tunnel. Hier kan een verbinding gemaakt worden om werkzaamheden in te tunnel uit te voeren wanneer er nog geen verbinding is gemaakt met het vorige element. De SPDB kan tevens als duikklok worden ingezetManipulatoren op de SPDB worden ook gebruikt voor het snijden van staaldraad (tot 54mm)

Met het gebruik van deze SPDB en het unieke Geocon-maatvoeringssysteem voor afgezonken tunnels kunnen elementen worden afgezonken zonder een toegangsschacht en survey toren. Het gebruik van de SPDB voor een zinktunnel project was een primeur bij het Busan-project. Niet alleen voor Strukton Immersion Projects, maar voor de complete branche.